جرایم نظام پزشکی بهداشت و درمان

چاپگرهای 3 بعدی چگونه در علم پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند؟

رشد روز افزون تکنولوژی باعث شده است تا هر روزه شاهد ظهور فناوری های جدید در حوزه های مختلف پزشکی، صنعت و… باشیم. امروزه چاپگرهای سه بعدی دارای کاربردهای بسیار فراوانی می باشند و با استفاده از این چاپگرهای سه بعدی می توان در زمینه های صنعتی و تولیدی فعالیت های بسیا فراوانی کرد. این پرینتر سه بعدی که از فناوری هایی می باشد که به تازگی شکل گرفته اند و این قابلیت را ایجاد نموده اند که شما هر مدلی را با هر اندازه ای که مد نظر دارید، از این پرینتر دریافت نمایید.در ادامه با اخبار فناوری همراه باشید تا کاربردهای پرینترهای سه بعدی را در علوم پزشکی را بررسی کنیم و به شما بگوییم که چاپگرهای 3 بعدی چگونه در علم پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند؟

پرینترهای سه بعدی در علم پزشکی
پرینترهای سه بعدی در علم پزشکی

تفاوت عمده ای که در پرینترهای سه بعدی وجود دارد براساس مواد اولیه ای می باشد که این پرینترهای استفاده می نمایند. به طور مثال پرینتری که برای تولید محصولی بتنی مورد استفاده قرار می گیرد اول از همه باید از موارد اولیه ای استفاده نماید که ساختار بتنی داشته باشد بعد آن اینکه در کل باید ساختار پرینتر برای ساخت سازه ی بتنی طراحی شده باشد.

نوع دیگر این پرینترهای سه بعدی به گونه ای است که از مواد پلاستیک و نایلونی به صورت ذوب شده برای طراحی مدل خود استفاده می نماید و به گونه ای کار می کنند که ابتدا پلاستیک ذوب شده را به صورت لایه لایه به روی هم قرار می دهد و با استفاده از لیزر شکل جامد و مستحکم به آن می دهد. در چاپگرهای دو  بعدی از تکنولوژی جوهر افشان برای جهش مواد به سطح پلتفرم استفاده می شد که به عنوان جهش چسب شناخته می شوند.

رایج ترین روش که در پرینتر ۳ سه بعدی برای ساخت محصول مورد نظر انجام می شود روش FDM است که مواد اولیه مورد نظر را که متریال آن از پلاستیک ABS یا PLA می باشد که به شکل رشته ای مانند از راه خروجی پرینتر عبور می کند و بعد از گرم شدن، عمل لایه سازی را انجام می دهد. به دلیل سرعت بالا و دقت فوق العاده زیادی که این پرینتر دارد توانایی این را دارد که قطعات را بصورت مستقیم و کاملا دقیق طراحی کند که هیچ نیازی به مونتاژ قطعات مورد نظر نباشد.

پرینترهای سه بعدی در علم پزشکی
پرینترهای سه بعدی در علم پزشکی

 

با تمام این موارد می توان در مورد این دستگاه گفت که یکی از مناسب ترین پرینترهای موجود برای ساخت قطعات مورد نیاز بدون صرف زمان طولانی برای ساخت قطعات پیچیده و زمان بر می باشد. ای پرینتر برای قطعاتی در نظر گرفته شده است که ساخت آن ها از نظر طراحی بسیار زمان بر می باشد و ساختار بسیار پیچیده ای دارند.بعد از این اینکه پرینتر سه بعدی محصول نهایی را به شما ارائه می دهد، این محصول نیاز به پردازش دارد و کارهایی مانند صیغل دادن و سنباده زدن که باید در امور تکمیلی محصول نهایی قرار گیرد که نیاز به وقت و تخصص خاصی می باشد.

کاربرد پرینتر سه بعدی در امور پزشکی

بخش پزشکی یکی از نخستین بخش هایی می باشد که از پرینتر سه بعدی برای مصارف پزشکی استفاده شد. از چاپگر ۳ سه بعدی در زمینه پزشکی می توان استفاده های فراوانی نمود به زندگی افراد بهبود بسیار فراوانی بخشید. پرینترهای سه بعدی طراحی شده برای مصارف پزشکی کاملا با استاندارهای پزشکی هماهنگی کامل دارند.

از پرینترهای سه بعدی تنها برای ساخت محصول جدید در صنعت پزشکی استفاده نمی شود، اضافه بر این مورد که می توان نمونه ی اولیه را طراحی نمود می توان برای ایجاد نمونه های ریخته گری فلز برای ساختن روکش هایی که برای سطح دندان کاربرد دارند، استفاده نمود. از این پرینترهای نیز می توان برای ساخت سیم هایی که ارتودنسی دندان استفاده کرد.

پرینترهای سه بعدی در علم پزشکی
پرینترهای سه بعدی در علم پزشکی

از دیگر کاربردهایی که پرینتر سه بعدی برای مصارف پزشکی دارد این است که از آن می توان برای ساخت ایمپلنت های مفصلی مانند زانو و ران استفاده نمود. این پرینتر سه بعدی می توان کمک بسیار زیادی به افرادی نماید که دچار پوکی استخوان شده اند یا اینکه دچار مجروحیت های شدید بر اثر حوادث شده اند.

این تکنولوژی علاوه براین موارد برای چاپ سه بعدی از پوست و استخوان  و حتی اعضای بدن انسان ایجاد می شوند. با وجو تمام این موارد فاصله بسیار فراوانی با تجاری ساختن این تکنولوژی ها وجود دارد.

منبع: http://zcode.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا