اگر چک برگشت بخورد چه میشود؟ قانون جدید چک برگشتی 1403
اگر چک برگشت بخورد چه میشود؟ قانون جدید چک برگشتی 1403
طبق قانون وقتی شما چکی صادر میکنید باید در تاریخی که بر روی چک درج شده است و به اندازه مبلغ نوشته شده در چک، در حساب بانکیتان وجه نقد داشته باشید. در صورت نبود وجه نقد لازم در حسابتان، میتوان چک را برگشت زد و علیهتان اقدامات قانونی انجام داد. به این نوع از چکها چک برگشتی یا چک بلامحل گفته میشود. اما چنانچه در حساب ما موجودی کافی نباشد و اگر چک برگشت بخورد چه میشود؟ برگشت چک صیادی چه عواقبی ارد؟ آیا حساب صادر کننده چک مسدود میشود؟
برگشتن خوردن چک اتفاقی رایج و البته خطرناک است که بیشترین پروندههای قضایی مربوط به آن است و ممکن است برای هریک از ما اتفاق بیفتد. بنابراین مهم است که با قوانین برگشت چک در سال ۱۴۰۳ آشنایی کامل داشته باشیم و برای رفع مشکلات برگشت چک و پیشگیری از خسارات و هزینههای احتمالی از یک وکیل چک در تهران که با تجربه و مطمئن باشد، کمک بگیریم.
در این راستا گروه وکلا ایران دادگستر با بیش از ۳۰ سال تجربه در زمینه پروندههای مالی و ارائه مشاوره به دهها نفر در مورد برگشت خوردن چک، خدمات مشاوره حقوقی آنلاین و حضوری در این زمینه را به شما عزیزان ارائه میدهند. شما میتوانید برای در دریافت مشاوره رایگان با این مجموعه از خدمات وکیل آنلاین ایران دادگستر از طریق شماره تماس ۰۹۱۷۳۷۵۳۶۲۱ نیز بهرهمند شوید.
قوانین برگشت چک در سال ۱۴۰۳
شما با چک، انتقال و جابهجایی پول را به زمان دیگری موکول میکنید. بنابراین چک سندی است که صادر کننده به واسطه آن به بانکی که در آن حساب جاری دارد، دستور میدهد هنگام ارائه چک توسط دارنده در تاریخ مشخصی که بر روی چک قید شده است و به مبلغی که بر روی آن درج شده، به او پول پرداخت کند. اگر چک برگشت بخورد چه میشود؟
طبق قانون جدید چک، علاوه بر نوشتن چک، صادر کننده باید چک خود را در سامانه صیاد نیز ثبت کند که به آن چک صیادی گفته میشود، چکهای صیادی تحت نظارت مستتقیم بانک مرکزی صادر میشود. از سال ۱۴۰۰ برای کاهش تولید چک برگشتی یا بلامحل، محرومیتهای زیادی برای دارندگان چک برگشتی در نظر گرفته شده است. درنتیجه دارندگان چک مجبورند تا با احتیاط بیشتری چک صادر کنند.
توصیه میکنیم در ادامه عواقب برگشت چک صیادی را مطالعه نمایید تا از این پس با دقت بیشتری چک صادر کنید.
اگر چک صیادی برگشت بخورد چه میشود؟
در پاسخ به سوال اگر چک برگشت بخورد چه میشود، باید گفت: اگر چکی که در سامانه صیاد ثبت شده است برگشت بخورد و طی ۱۰ روز نیز هیچگونه اقدامی نکنید، با لیستی از مشکلات زیر مواجهه خواهید شد. همچنین لازم به ذکر است که محدودیتهای ذیل تا زمان پرداخت بدهی و رفع سوء اثر از چک برگشتی ادامه خواهد یافت:
- جلوگیری از صدور چک جدید.
- عدم گشایش اعتبار اسنادی ارزی یا ریالی.
- ممنوعیت ارائه دسته چک جدید در سامانه صیاد.
- پرداخت نشدن هرگونه تسهیلات بانکی یا صدور ضمانتنامههای ارزی یا ریالی.
- جلوگیری از افتتاح هرگونه حساب و صدور کارت بانکی جدید حتی کارت هدیه.
- متوقف کردن گردش مالی و پولی در کلیه حسابها و کارتهای بانکی به میزان کسری مبلغ چک.
شما میتوانید در زمینه هریک از ممنوعیتهای فوق از یک وکیل چک متخصص و زبده کمک بگیرید تا ضمن بررسی راهحلهای احتمالی، بهترین روش رفع مشکل را به شما ارائه دهد.
چند روز بعد از برگشت چک حساب مسدود میشود؟
در ادامه اگر چک برگشت بخورد چه میشود باید تذکر داد: اگر صادر کننده چک در تاریخ ثبت شده روی برگه چک و سامانه صیاد، در حساب بانکی وجه نقد کافی نداشته باشد، حساب صادرکننده چک ظرف مدت ۲۴ ساعت مسدود خواهد شد و مبلغ چک از سایر حسابهای بانکی وی پرداخت میشود. منظور از سایرحسابهای بانکی، حسابهای تمام بانکها و صندوقهای فرد است. مثلاً اگر چک بانک ملی شخصی برگشت بخورد، حساب تمامی بانکها و صندوقها مسدود میشود.
مراحل رفع مسدودی چک برگشتی
در صورت پرداختن نکردن مبلغ چک در تاریخ معین حساب شما مسدود میشود که و برای رفع مسدودی چک برگشتی باید طبق مراحل زیر اقدام نمایید. مدت زمان رفع مسدودی چک برگشتی به این بستگی دارد که شما به صورت حضوری اقدام کنید یا غیرحضوری، در هر صورت این مدت زمان را نمیتوان بهصورت دقیق تعیین نمود و بسته به هر بانکی میتواند متفاوت باشد.
- انتقال موجودی چک برگشتی: در ابتدا باید مبلغ کسری موجود را به حساب جاری خود انتقال دهید، پس از آن بانک برگشت چک را رفع میکند و بعد از پرداخت مبلغ آن به دارنده چک، سوء اثر چک نیز رفع میشود.
- ارائه لاشه چک برگشتی به بانک: اگر برای پرداخت مبلغ چک به هر شکل قانونی دیگری با دارنده چک به توافق رسیدهاید، در ادامه باید لاشه چک را به بانک ارائه دهید، بانک نیز به شما رسیدی تحویل میدهد و مراحل رفع سوء اثر چک را به انجام میرساند.
- تحویل رضایت نامه دارنده چک برگشتی به بانک: چنانچه لاشه چک را به هر دلیل در اختیار ندارید، دارنده چک میتواند در ازای دریافت مبلغی در دفترخانه حاضر شود و رضایت خود را اعلام نماید. با ارائه رضایت نامه به بانک، مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی از سوی بانک طی میشود.
- واریز مبلغ چک برگشتی به حساب جاری و مسدود کردن حساب به مدت یک سال: در این حالت شما میتوانید مبلغ معادل وجه چک یا چکهای برگشتی را به حساب بانکی جاری واریز کنید، سپس از بانک بخواهید که مبلغ واریز شده برای پرداخت چک یا چکهای برگشتی نزد بانک توقیف و مسدود شود. این مبلغ تا زمان تعیین قطعی تکلیف چک یا حداکثر به مدت 1 سال، قابل برداشت نخواهد بود.
- ارائه حکم قضایی مبنی بر رفع سوء اثر از چک برگشتی: اگر به هر شکلی موفق به دریافت حکم قضایی برای رفع سوء اثر چک برگشتی شدید، آن را باید به بانک ارائه دهید و بانک موظف است سوء اثر چک را کاملا رفع نماید.
- سپری شدن ۳ سال از زمان صدور گواهی عدم پرداخت چک برگشتی: درنهایت لازم به ذکر است که اگر صادرکننده چک برای رفع سوء اثر هیچگونه اقدامی نکند، و هیچ شکایت کیفری و حقوقی در مورد چک ثبت نشود، پس از گذشت ۳ سال مسدودی حساب صاحب چک برگشتی رفع خواهد شد.
رفع سوء اثر چک برگشتی از طریق وکیل مجرب در کمترین زمان ممکن
حال که پاسخ سوال اگر چک برگشت بخورد چه میشود را گرفته اید، جا دارد اشاره کنیم که: از آنجایی که وکیل مطالبه وجه ، تجربه بالایی در زمینه برگشت خوردن چک دارد و تاکنون صدها پرونده حقوقی در مورد طلب وجه نقد یا قراردادی را بررسی و حل و فصل نموده است، با تکیه بر تخصص و تجربه خود به شما میکنند تا مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی و رفع مسدودی حساب را در کمترین زمان انجام دهید.
گروه وکلا ایران دادگستر زیر نظر دکتر حسین حاجیانی وکیل پایه یک دادگستری، مجموعهای معتبر و مطمئن برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه برگشت چک صیادی محسوب میشود. شما عزیزان میتوانید برای کسب مشاوره رایگان با وکیل آنلاین و طرح سوالات و ابهامات خود در مورد برگشت چک یا سایر مسائل قضایی از جمله دعاوی ملکی، کیفری و خانوادگی از طریق شماره تماس ۰۹۱۷۳۷۵۳۶۲۱ به طور مستقیم تلفنی یا واتساپ، با دکتر حسین حاجیانی در ارتباط باشید.