وکیل املاک متخصص و مجرب
وکیل ملکی همان وکیل دادگستری می باشد با این تفاوت که وی تخصص و تبحر ویژه ای در دعاوی ملکی دارد. وکیل ملکی عموما پرونده های دیگری مانند خانواده، کیفری غیر ملکی و …. را قبول نمیکند. البته هر چند که توانایی قبول و به نتیجه رساندن آن را دارند اما ترجیح آنها تمرکز روی تخصص انتخابی خود یعنی دعاوی ملکی می باشد مانند وکیل قرارداد یا وکیل مشارکت در ساخت که فقط در این زمینه ها فعالیت می کنند و تبحر ویژه ای در زمینه فعالیت خود دارند. اغلب ساکنین تهران وقتی به مشکلات ملکی برخورد می کنند به دنبال وکیل ملکی خوب و با تجربه و رزومه قوی در دعاوی ملکی در تهران برای پیگیری و دفاع از حق خود می باشند. وکیل ملکی گروه دیده بان حقوق امیر که از جمله وکلای مجرب ملکی در تهران می باشد و سابقه و تجربه های موفق زیادی در دعاوی ملکی دارد در این مقاله درباره انواع دعاوی حقوقی و کیفری ملکی صحبت می کند.
انواع دعاوی ملکی
دعاوی ملکی به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می شوند. از جمله دعاوی حقوقی می توان به دعاوی 3 گانه شامل تصرف عدوانی، ممانعت از حق و مزاحمت، الزام به تنظیم سند رسمی، حکم تخلیه مستاجر و درخواست صدور دستور تخلیه فوری، الزام به ایفای تعهد مبنی بر تحویل مبیع، ادعای انکار، تردید و جعل نسبت به اسناد عادی مطروحه در دعوا و همچنین ادعای جعل نسبت به اسناد رسمی، خلع ید و دعاوی فسخ و …. اشاره کرد. همچنین دعاوی کیفری ملکی نیز شامل وجه کیفری دعوای تصرف عدوانی، فروش مال غیر، کلاهبرداری، معامله معارض و غیره می باشد. امرزه در تهران به علت ازدیاد جمعیت شاهد بسیاری از دعاوی ملکی می باشیم که طرح دعوا و پیگیری اینچنین پرونده ها فقط باید توسط یک وکیل ملکی معتبر و با تجربه انجام شود. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر که دارای بهترین وکیل ملکی در تهران می باشد به بررسی برخی دعاوی ملکی در ادامه می پردازد.
حکم تخلیه مستاجر و درخواست صدور دستور تخلیه فوری
بعضا پیش می آید که مستاجر در تاریخ انقضای عقد اجاره اقدام به تخلیه ملک مورد اجاره نمی نماید. موجر یا مالک ملک در این حالت چه اقداماتی را می تواند در دستور کار خویش قرار دهد؟ معمولا ابتدا به ساکن مالک می تواند درخواست صدور تخلیه فوری ملک خود را به شورا حل اختلاف ابراز نماید. چنانچه دلایل ابرازی مالک یا وکیل ایشان وارد باشد، محکمه مربوطه اقدام به صدور دستور تخلیه فوری می نماید که متعاقب آن مستاجر ملزم به تمکین از این تصمیم می باشد. همچنین مالک می تواند در این خصوص اقدام به ارائه دادخواست حکم تخلیه از طریق دادگاه اقدام نماید که در اینصورت نیز چنانچه دادخواست ایشان به لحاظ شکلی و ماهوی و ادله ابرازی تکمیل باشد، دادگاه مربوطه اقدام به صدور دادنامه حکم تخلیه می نماید که معاقب قطعی شدن رای مذکور، خوانده دعوا یا همان مستاجر ملزم به تخلیه ملک می باشد.
همواره توصیه ما این بوده است که قبل از عقد قرارداد از یک وکیل متخصص در امر قراردادها بهره ببرید و با مشاوره و تنظیم قرارداد توسط وکیل با تجربه در این امر از مشکلات احتمالی پیش رو جلوگیری کنید.
الزام به تنظیم سند رسمی
در صورتی که ملکی بین خریدار و فروشنده معامله شود و فروشنده در تاریخ مورد توافق طرفین، برای انتقال رسمی ملک در دفترخانه اسناد رسمی حاضر نشود، تشریفات رسمی نقل و انتقال انجام نمی شود. در این حالت خریدار برای صدور سند رسمی ملک مورد معامله به مشکل می خورد که در این صورت خریدار باید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را در مراجع قضایی مطرح نموده و درخواست الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی ملک را به دادگاه ابراز نماید. دادگاه در این حالت با بررسی دلایل مطرح شده توسط خواهان یا همان خریدار، فروشنده را ملزم به اقدامات لازمه جهت تنظیم سند رسمی می نماید که چنانچه فروشنده در دعوای فوق حاضر نشود یا حکم دادگاه را اجرا ننماید، دادگاه با صدور دستور به اداره ثبت اسناد و املاک، اداره مربوطه را به صدور سند رسمی رهنمون می کند.
الزام به ایفای تعهد مبنی بر تحویل مبیع
در برخی موارد ملکی که مورد معامله خریدار و فروشنده قرار می گیرد تاریخی جهت تحویل ملک فروخته شده بین آن ها مقرر می گیرد. حال ممکن است فروشنده در این تاریخ ملک را به خریدار تحویل ندهد. در این صورت خریدار می تواند با کمک یک وکیل ملکی مجرب دادخواست الزام به ایفای تعهد مبنی بر تحویل مبیع را به دادگاه صالح ارائه نماید. دادگاه با بررسی مدارک و دلایل ارائه شده توسط ایشان اقدام به صدور رای مبنی بر تحویل ملک فروخته شده به طرفیت محکوم یا همان فروشنده می نماید و ایشان را ملزم به تحویل ملک به خریدار می کند.
خلع ید
هرگاه یک مال غیر منقول مانند مغازه، آپارتمان، ویلا و املاک اینچنینی متعلق به شخصی باشد و شخص دیگری به شکل غیر قانونی این اموال را در تصرف خویش قرار دهد چاره مالک ملک این است که رفع تصرف متصرف را از دادگاه درخواست نماید. در این هنگام مالک می تواند با تقدیم دادخواست با موضوع خلع ید نزد مراجع قضایی درخواست خارج کردن متصرف را از ملک خود از دادگاه مربوطه تقاضا نماید. نظر به اینکه طرح این دعوا بسیار تخصصی و حساس می باشد حضور وکیل ملکی باتجربه در مراحل دعوا ضروری می باشد. شایان توجه است که با لحاظ شرایطی می توان این دعوا را مطرح کرد. این شرایط عبارت است از:
1- مالک بودن خواهان پرونده یعنی خواهان با ارائه سند رسمی مبنی بر مالک بودن به دادگاه ارائه نماید.منظور این است که به طور مثال خواهان، مستاجر آن ملک نباشد و یا ملک به صورت امانی در اختیار وی نباشد.
2- خوانده دعوا ملک را مورد تصرف خود درآورده باشد و ملک تحت تسلط و در اختیار ایشان باشد که دادگاه این موضوع را با دلایل ارائه شده توسط خواهان مورد بررسی قرار می دهد و چنانچه خوانده متصرف واقعی باشد، رسیدگی به دعوای فوق را می پذیرد.
3- غیر مجاز بودن تصرف و غیرقانونی بودن آن (به نحو غصب) از دیگر شرایط مهم قبول این دعوا از سوی مالک توسط دادگاه می باشد. منظور از غیرمجاز بودن این است که خوانده دعوا بدون اذن، اجازه و رضایت خواهان یا همان مالک، ملک را تحت تصرف خود قرار داده باشد.
کلام آخر
باید بدانید که دعاوی ملکی از جمله دعاوی می باشد که برای طرح و پیگیری آن نیازمند اطلاعات حقوقی ملکی کافی و همچنین تجربه بسیار در پرونده های ملکی مشابه برای به نتیجه رسیدن آن می باشید. بنابراین در این نوع از دعاوی باید از مشاوره و حضور یک وکیل متخصص در امور ملکی که دارای اطلاعات کافی و تجربه قابل قبول در دعاوی ملکی می باشد استفاده کنید. پس اگر شما هم برای امور ملکی و یا دعاوی ملکی خود نیاز به مشاوره با بهترین وکیل ملکی در تهران از گروه وکلای دیده بان حقوق امیر دارید با شماره 09124726641 تماس گرفته و پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد57 مراجعه فرمایید.