خانواده

اگر ایرانیان مقیم خارج از کشور اختلاف خانوادگی داشته باشند ؟

 

 

  • زوجین ایرانی مقیم خارج کشور اگر با توافق از هم جدا شوند می توانند با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق که توسط اشخاص صلاحیت دار که قبلا توسط دولت به کنسولگری های ایران اعلام شده است با درخواست کتبی به کنسولگری ایران در محل اقامت مراجعه کرده و ثبت طلاق کنند.

این موضوع وقتی حساس و تخصصی می شود که زوجین ایرانی که در ایران یا خارج ازدواج ایرانی کرده اند و مقیم خارج می باشند، برای احقاق حق از طریق کشور محل اقامت اقدام می کنند.

 

اختلافات خانوادگی و عدم تفاهم اخلاقی زوجین در همه کشورها بخش عظیمی از انرژی دادگاه ها را به خود مشغول کرده است .اما این موضوع وقتی حساس و تخصصی می شود که زوجین ایرانی که در ایران یا خارج ازدواج ایرانی کرده اند و مقیم خارج می باشند برای احقاق حق از طریق کشور محل اقامت اقدام می کنند.

حال سوال اصلی این است که این طلاقهای دادگاه های خارجی تا چه حد مورد قبول دادگاه های ایران می باشد؟ و زوجین ایرانی اگر بخواهند از مزایای طلاق ایرانی استفاده کرده و طلاق را ثبت کنند چه اقداماتی باید انجام دهند؟ جواب: بر طبق مواد 14 و 15 قانون حمایت خانواده و رویه قضایی کشور

1- زوجین ایرانی مقیم خارج کشور اگر با توافق از هم جدا شوند می توانند با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق که توسط اشخاص صلاحیت دار که قبلا توسط دولت به کنسولگری های ایران اعلام شده است با درخواست کتبی به کنسولگری ایران در محل اقامت مراجعه کرده و ثبت طلاق کنند.

زوجین ایرانی مقیم خارج کشور اگر با توافق از هم جدا شوند می توانند با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق که توسط اشخاص صلاحیت دار که قبلا توسط دولت به کنسولگری های ایران اعلام شده است با درخواست کتبی به کنسولگری ایران در محل اقامت مراجعه کرده و ثبت طلاق کنند.

2- مرد ایرانی مقیم خارج می تواند به یکی از اشخاص صلاحیت دار معرفی شده از سوی کنسولگری های ایران مراجعه کرده و گواهی اجرای صیغه طلاق اخذ نماید و بعد از آن با درخواست کتبی و ارائه گواهی مذکور از کنسولگری ایران تقاضای ثبت طلاق کند در این مورد ثبت طلاق بعد از منقضی شدن مهلت طلاق رجعی می باشد اما زوجه مطلقه می تواند برای دریافت حقوق مالی خود به دادگاه های خانواده ایران مراجعه کند.

3- در غیر موارد فوق اگر رای طلاقی توسط دادگاه های خارج از کشور در خصوص زوجین ایرانی صادر شده باشد رای مذکور در صورتی در ایران قابلیت اجرا دارد که به تایید و تنفیذ دادگاه های ایران رسیده باشد اگر زوجین هر دو مقیم خارج باشند دادگاه صالح برای تنفیذ رای طلاق تهران می باشد.

محاکم ایران در صورتی حکم به تنفیذ صادر می کند که کشور صادر کننده رای با ملاحظه قانون ایران اقدام به صدور رای کرده باشد و یا طلاق توافقی و یا به درخواست مرد باشد.

در صورت عدم تنفیذ طلاق از سوی دادگاه متقاضی میبایستی دادخواست طلاق تقدیم دادگاه کند و رای محکمه خارجی صرفا ارزش اماره از حیث ادله اثبات دعوی خواهد داشت که البته کمک شایانی به صدور حکم طلاق خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا