تعریف ربا چیست و چه مجازاتی دارد
-
مرتكبین اعم از ربا دهنده، ربا گیرنده و واسط بین آنها علاوه بر ردّ اضافه به صاحب مال به شش ماه تا سه سال حبس و تا 74 ضربه شلاق و نیز معادل مورد ربا به عنوان جزای نقدی محكوم می گردند.
تعریف ربا در قانون چیست و چه نوع معامله ای، معامله ربوی است؟ مجازات معاملات ربوی چیست؟ کارشناسان وکیل آنلاین به این پرسش ها پاسخ داده اند.
پرسش مخاطب وکیل آنلاین، درباره ربا این است:
باسلام .مبلغی پول به کسی داده ام و در ازای ان از او چک و سفته گرفته ام و طبق قراردادمان ماهیانه مبلغی به عنوان سود پول از او دریافت میکردم؛ اما الان مدت ۸ ماه است که نه سود پول را میدهد و نه خود پول را . خواهشا راهنمایی کنید.
پاسخ کارشناسان وکیل آنلاین:
در دین مبین اسلام، ربا یكی از گناهان بسیار بزرگ به شمار می رود و گستره حرمت آن غیر از ربا خواران شامل ربا پردازان، شاهدان و نویسندگان اسناد ربا نیز می شود.
قانونگذار جمهوری اسلامی ایران در اصل 49 قانون اساسی دولت را مکلف به مقابله با ربا دانسته و در همین راستا ماده 595 قانون مجازات اسلامی، کتاب پنجم، ربا را جرم دانسته و آن عبارتست از معامله جنس مکیل و یا موزون با هم جنس خود تحت هر گونه قراردادی به شرط اضافه، و یا دریافت زائد بر مبنای پرداختی در وام و برای آن مجازات در نظر گرفته است: مرتكبین اعم از ربا دهنده، ربا گیرنده و واسط بین آنها علاوه بر ردّ اضافه به صاحب مال به شش ماه تا سه سال حبس و تا 74 ضربه شلاق و نیز معادل مورد ربا به عنوان جزای نقدی محكوم می گردند.
بنابراین باید بیان داشت چنانچه عمل موصوف مشمول ربا نباشد، امکان مطالبه برای شما وجود خواهد داشت.