طرز تهیه شله زرد مجلسی به روش نذری
شله زرد یکی از غذاهای سنتی و ریشه دار فرهنگ ایرانی است که از دیرباز به عنوان یک نوع دسر شناخته شده است. با این حال، امروزه این غذای خوشمزه بیشتر به عنوان یک پیش غذای محبوب مطرح است. آنچه که شله زرد را به یک غذای مناسبتی خاص تبدیل کرده است، ریشه فرهنگی و سنتی آن است. این غذا معمولاً در مناسبت های مذهبی و آیینی به عنوان یک نذری پخته و میان مردم توزیع می شود. جالب است بدانید که روش تهیه و طبخ این غذای لذیذ به عنوان بخشی از میراث فرهنگی ایرانیان محسوب می شود. برای آشنایی با مراحل آموزش طرز تهیه شله زرد، می توانید به سایت parsiday مراجعه کنید.
مواد اولیه:
اسم | مقدار |
---|---|
برنج نیم دانه | ۲ لیوان |
شکر | ۴ لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
خلال بادام | ۱۰۰ گرم |
کره | ۱۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | برای تزیین |
مراحل:
مرحله اول
برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی برنج ها آب می ریزیم و آرام با دست برنج ها را زیر و رو می کنیم و آب را بیرون می ریزیم و مجددا آب روی برنج ها می ریزیم و همین کار را مجددا انجام می دهیم.
مرحله دوم
این کار را چندین مرتبه تکرار می کنیم تا جایی که آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد و آب را خالی می کنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنج ها می ریزیم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.
مرحله سوم طرز تهیه شله زرد
بادام ها را نیز داخل کاسه ای آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب،در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم.
مرحله چهارم
سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید.اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می گیریم و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.
مرحله پنجم
سپس کمی از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج نرم بود و مغز آن کمی سفت بود و اصطلاحا گیر داشت شکر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد. پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم می زنیم تا ته نگیرد.
مرحله ششم طرز تهیه شله زرد
سپس بادام ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم. زعفران دم کرده را همراه با کمی نمک به شله زرد می افزاییم.
مرحله هفتم طرز تهیه شله زرد
سپس شله زرد را هم می زنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد. زمانیکه احساس کردیم شله زرد به غلظت مطلوب رسیده است کمی از شله زرد را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود و آن را می چشیم.
مرحله هشتم
اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان می دهیم تا بیشتر بپزد.
مرحله نهم طرز تهیه شله زرد
البته باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که شله زرد هم مانند مشکوفی پس از اینکه خنک می شود کمی سفت تر می شود. در پایان شله زرد را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می کنیم.نوش جان
آب انداختن شله زرد
یکی از مشکلاتی که پس از پخت شله زرد با آن مواجه می شویم این است که وقتی شله زرد را در یخچال قرار می دهیم مانند فرنی آب می اندازد و ظاهر و طعم آن تحت تاثیر قرار می گیرد. دلیل این مشکل این است که آب موجود در شله زرد تبخیر نشده است. پس از اینکه شله زرد به طور کامل اماده شد، بهتر است که شعله پخش زیر آن قرار دهیم و اجازه دهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. این کار باعث می شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.