دسته‌بندی نشده

روشی برای وکیل دادگستری شدن

IMG15570129

وکالت در دادگاه‌ها به جز موارد استثنایی که در قانون پیش‌بینی شده توسط اشخاصی غیر از وکلای دادگستری یعنی افرادی که پروانه وکالت ندارند، ممنوع است. در گفت‌و‌گو با کارشناسان حقوقی به بررسی شرایط لازم برای وکالت در دادگاه‌ها پرداخته‌ایم.

یک وکیل دادگستری با توجه به ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶ در بررسی شرایط عمومی مورد نیاز برای وکالت در دادگاه‌ها به حمایت می‌گوید: شرایط عمومی وکالت شامل ۱- اعتقاد و التزام عملی به احکام و مبانی دین مقدس اسلام ۲- اعتقاد و تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه و قانون‌اساسی ۳- نداشتن پیشینه محکومیت موثر کیفری ۴- نداشتن سابقه عضویت و فعالیت در گروه‌های الحادی و فرق ضاله و معاند با اسلام و گروه‌هایی که مرام‌نامه آنها مبتنی بر نفی ادیان الهی می‌باشد ۵- عدم وابستگی به رژیم منحوس پهلوی و تحکیم پایه‌های رژیم طاغوت ۶- عدم عضویت و حمایت از گروهک‌های غیرقانونی و معاند ۷- عدم اعتیاد به مواد مخدر و استعمال مشروبات الکلی می‌شود.
کامران کهرم در ادامه می‌افزاید: شرایط اختصاصی این حرفه نیز به شرح ذیل قابل احصا است: ۱- متقاضی شغل وکالت، باید دارای مدرک کارشناسی در رشته حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی از دانشگاه‌های داخل یا خارج که مورد تأیید وزارت علوم بوده یا معادل آن از دروس حوزوی باشد. بنابراین داشتن درجه کارشناسی رشته حقوق اولین شرط اختصاصی است و حتی داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته حقوق، بدون داشتن مدرک کارشناسی برای اخذ پروانه وکالت کافی نیست. ۲- سن متقاضیان در یافت پروانه وکالت در استان تهران نباید بیشتر از ۴۰ سال و در سایر نقاط نباید بیشتر از ۵۰ سال باشد ۳- متقاضی باید در امتحان ورودی جهت اخذ پروانه کارآموزی وکالت شرکت کند و قبول شود. این امتحان معمولاً سالی یکبار و به طور همزمان، تحت نظارت اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) در تمام ایران برگزار می‌شود و کانونهای وکلای دادگستری که مستقل از کانون وکلای مرکز باشند نیز به تعداد مصوب، متقاضی پذیرش‌ می‌کنند.

شرایط کارآموزی وکالت
وی در ادامه به شرایط ورود به شغل وکالت و کارآموزی در این شغل می‌پردازد و می‌گوید: پس از قبولی در آزمون، پذیرفته‌شده باید موافقت یک وکیل پایه یک دادگستری را برای سرپرستی و هدایتش در دوران کارآموزی، اخذ کند. پس از تأیید کانون وکلا و وصول پاسخ استعلامات مربوط به احراز شرایط عمومی ذکر‌شده، پروانه کارآموزی وکالت برای متقاضی صادر می‌شود. مدت کارآموزی ۱۸ ماه است و در این زمان کارآموز وکالت علاوه بر انجام تکالیف قانونی خود که حضور در محاکم دادگستری و کارگاه‌ها و سخنرانی‌های کمیسیون کارآموزی کانون وکلاست، باید تحت نظارت و آموزش وکیل سرپرست خود باشد و تمام کارهای وکالتی که در زمان کارآموزی در دادگستری انجام می‌دهد، باید مورد تأیید وکیل سرپرست وی باشد، در غیر این صورت حق وکالت ندارند. پس از طی دوره کارآموزی، یک امتحان جامع، اعم از کتبی و شفاهی که به «اختبار» مشهور است، از کارآموزان گرفته می‌شود و کسانی که حداقل معدل نمرات آنها ۱۰ از ۲۰ باشد، پس از یادکردن سوگند مخصوص شغل وکالت، طی مراسم خاص، عنوان وکیل دادگستری را می‌گیرند.کهرم با تاکید بر اینکه کارآموز وکالت در اصل، وکیل دادگستری محسوب نمی‌شود و عنوان خاص ویهمان کارآموز وکالت است، به بررسی اختیارات و محدودیت‌های کارآموزان وکالت می‌پردازد و بیان می‌دارد: کارآموز حق معرفی خود تحت عنوان وکیل دادگستری را ندارد و در تمامی مکاتبات، سربرگ و کارت ویزیت خود، حتما باید قید کارآموز وکالت را درج کندد. وی ادامه می‌دهد: کارآموز از نظر انتخاب و انجام وکالت و دخالت در جریان دادرسی از لحاظ صلاحیت وکالتی، با محدودیت‌های قانونی مواجه است از جمله این که کارآموز در دعاوی که مرجع تجدیدنظر آنها دیوان عالی کشور است نمی‌تواند قبول وکالت کند. این دعاوی طبق ماده ۲۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری عبارتند از جرایمی که مجازات قانونی آنها اعدام یا رجم(سنگسار) باشد، جرایمی که مجازات قانونی آنها قطع عضو، قصاص نفس باشد، جرایمی که مجازات قانونی آنها حبس بیش از ۱۰ سال باشد و مصادره اموال. این وکیل دادگستری می‌افزاید: انجام وکالت توسط کارآموز در دادگستری منوط و معلق بر موافقت وکیل سرپرست وی است و او بدون امضا و تایید وکیل سرپرست به هیچ وجه حق وکالت ندارند همچنین طبق مصوبه داخلی کانون وکلا، صلاحیت وکالت کارآموزان در دعاوی مالی نیز محدود به مبلغ پانصد میلیون ریال است.

موارد استثنایی وکالت در دادگاه‌ها
این کارشناس حقوقی در خصوص بررسی موارد استثنایی وکالت افراد غیر از وکلای دادگستری در دادگاه‌ها می‌گوید: طبق قانون، افراد محجور (افرادی که به سن قانونی ۱۸ سال نرسیده یا افراد مجنون یا افراد غیررشید که توانایی اداره امور مالی و اقتصادی خود را ندارند) نمی‌توانند شخصاً در محاکم دادگستری در موضع خواهان یا خوانده قرار گیرند (البته در مورد صغیر ممیز و سفیه این ممنوعیت صرفاً در امور مالی آنها وجود دارد.) بنابراین دخالت در دعاوی مربوط به آنها صرفا از طرف نماینده قانونی ایشان که حسب مورد، ولی قهری(پدر یا جد پدری) یا قیم است، باید صورت پذیرد. این اشخاص در واقع مانند وکیل دادگستری و به نیابت از طرف محجور در امر دادرسی دخالت می‌کنند. کلهر به موارد دیگری که نمایندگان قدرت دخالت در دعاوی مطروحه در دادگستری را طبق قانون از طرف دیگران دارند اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی از آنها عبارتند از متولی(اداره‌کننده) در مال وقفی، مدیر شخص حقوقی(شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری)، وصی در وصیت، مدیر تصفیه در ورشکستگی تاجر، نمایندگان حقوقی ادارات دولتی و شهرداری‌ها و موسسات عمومی غیردولتی به شرط داشتن مدرک کارشناسی رشته حقوق. همچنین در امور حسبی طبق ماده ۱۵ قانون امور حسبی مصوب ۱۳۱۹ و تبصره ذیل آن، اشخاص می‌توانند شخصا در دادگاه حاضر شوند یا نماینده بفرستند نیز می‌توانند کسی را به سمت مشاور همراه خود به دادگاه بیاورند که نماینده مزبور می‌تواند غیر از وکیل دادگستری باشد. ( لازم به ذکر است که امور حسبی اموری هستند که در آن دعوا و اختلافی میان افراد وجود ندارد اما بر اساس قانون برای احراز و تایید مواردی یا اخذ برخی مجوزات و احکام، نیاز به مراجعه به دادگستری است، مانند تعیین قیم، تعیین امین برای فرد غایب یا عاجز، مهر و موم و تحریر و اداره میراث متوفی، گواهی انحصار وراثت و غیره). وی می‌افزاید: طبق ماده ۴ قانون حمایت قضایی از بسیج مصوب ۱۳۷۱ و تبصره ذیل آن، کارشناسان حقوقی دفاتر حمایت و خدمات حقوقی- قضایی بسیجیان می‌توانند بدون داشتن پروانه وکالت در کلیه مراحل دادرسی از طرف بسیجیان اقدام کنند. وی در ادامه می‌افزاید: بنابراین به جز موارد استثنایی پیش‌گفته، وکالت هیچ کسی در محاکم دادگستری پذیرفته نخواهد شد و وکالت در دیوان عدالت اداری نیز از این قاعده مستثنا نیست. البته متأسفانه در قانون سابق دیوان عدالت اداری، اجازه وکالت به غیر از وکیل دادگستری(یعنی هر شخصی که وکالت‌نامه رسمی محضری داشت) داده شده بود که خوشبختانه قانونگذار در قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵، طی ماده ۲۳ آن وکالت در دیوان را صرفا از طریق وکلای دادگستری امکان پذیر دانست.

وکالت در شوراهای حل اختلاف
یکی دیگر از وکلای دادگستری در بررسی تفاوت مقررات وکالت دادگستری در شوراهای حل اختلاف با دیگر دادگاه‌ها بیان می‌دارد: طبق ماده ۲۰ قانون شورای حل اختلاف مصوب ۱۳۸۷، رسیدگی اصول و قواعد دادرسی توسط قاضی شورا، تابع مقررات قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری قرار داده شده است اما تبصره ۲ ماده مزبور مقررات ناظر به وکالت و … را از آن مستثنا کرده و تابع قانون شورای حل اختلاف قرار داده است. رضا رضاسلطانی می‌افزاید: نکته جالب و قابل توجه آن است که در هیچ جای قانون مزبور راجع به مقررات وکالت در شورا و افراد تحت شمول، با وجود مستثنا شدن، آن سخنی به میان نیامده است. با توجه به تعیین نشدن مقررات خاص شوراهای حل اختلاف نسبت به وکالت، به قانون مادر، یعنی قانون آیین دادرسی مدنی باید مراجعه کند به موجب آن وکالت صرفا در صلاحیت وکلای دادگستری است. البته رویه عملی در شورا هم بر این اساس بوده و به غیر از وکلای دادگستری اجازه دخالت در پرونده‌ها داده نمی‌شود. این کارشناس حقوقی در بررسی جرم تظاهر به وکالت می‌افزاید: مطابق«ماده ۵۵ قانون وکالت مصوب ۱۳۱۵ کلیه اشخاصی که فاقد پروانه وکالت دادگستری هستند یا حتی وکلای دادگستری که پروانه وکالت آنها توسط دادگاه انتظامی وکلا معلق شده یا ممنوع از وکالت شده‌اند، اگر به شغل وکالت تظاهر کرده یا عمل نماید یا با عناوین متقلبانه نظیر مشاور حقوقی و رایزن حقوق و غیره اختیار کنند یا به هر نحوی خود را اصیل دعوا جلوه دهند، مجرم بوده و به مجازات یک تا شش ماه حبس محکوم می‌شوند.»
وی با اشاره به خلأ قانونی در خصوص دسته‌بندی وکلا مطابق تخصص آنها می‌گوید: متأسفانه هر فردی که پروانه وکالت دادگستری پایه یک دارد، می‌تواند در کل کشور و در تمام دعاوی و بدون محدودیت وکالت کند. البته وکلای حرفه‌ای معمولا بر اساس تمایلات شخصی و علمی خود، در یک یا چند زمینه به صورت تخصصی فعالیت می‌کنند اما به علت ممنوعیت وکلا در تبلیغات، تخصص آنها از نظر عموم مردم مخفی می‌ماند. وی در ادامه تاکید می‌کند که افراد در صورت نیاز در دعاوی مهم و تخصصی به وکیل، باید به وکلای متخصص مراجعه کنند و قبل از انعقاد قرارداد‌های وکالت حداقل نظر مشورتی چند وکیل حرفه‌ای را دریافت کنند.
وی در ادامه با اشاره به استثنائاتی که قانون برای وکلای دادگستری برشمرده، وکالت اتفاقی را یکی از موارد استثنایی می‌داند که بدون پروانه وکالت نیز ممکن است.
رضاسلطانی در توضیح این نوع وکالت می‌گوید: در ماده ۲ قانون وکالت مصوب سال ۱۳۱۵ به اشخاصی که واجد معلومات کافی برای وکالت باشند ولی شغل آنها وکالت دادگستری نباشد اجازه داده شده که با گرفتن جواز وکالت اتفاقی از کانون وکلای دادگستری مربوطه در سال سه مرتبه برای اقربای نسبی یا سببی تا درجه دو از طبقه سه وکالت کنند. در قانون قدیم دیوان عدالت اداری نیز اشخاص غیر وکیل دادگستری می‌توانستند با ارایه وکالت نامه رسمی در آن مرجع وکالت کنند ولی در قوانین بعدی دیوان عدالت اداری تاکید شده است که مقررات مربوط به وکالت به ترتیبی است که در قانون آیین دادرسی مدنی مقرر شده است بنابراین به نظر می‌رسد با توجه به مقررات وکالت مصرح در قانون آیین دادرسی مدنی در حال حاضر امکان وکالت اشخاص غیر وکیل دادگستری در دیوان عدالت اداری وجود ندارد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

امام موسي كاظم – عليه السلام – فرمود:

بر حذر باش از شوخي و مزاح ـ بي جا ـ چون كه نور ايمان را از بين مي برد و جوانمردي و آبرو را سبك و بي اهميّت مي گرداند.

 

نوشته های مشابه

‫90 دیدگاه ها

  1. با سلام من 41سال دارم وامسال بدون كنكور دررشته حقوق دانشگاه مهابادثبت نام كرده ام و دوست دارم وكيل شوم پرسشم اينست كه سن من بعدها در وكيل شدنم اسباب مشكلات نخواهد شدلطفا جوابم را در همين صفحه بگذاريد متشكرم

    1. سلام اگر شما بخواهید در حوزه تهران شرکت کنید باید حداکثر چهل سال داشته باشید اگه بجز تهران جاهایه دیگه حداکثر 50 سال بیشتر نباشید

    2. با سام خدمت شما دوست عزیز
      شما تا سن 50 سالگی وقت دارید در آزمون وکالت غیر از مرکز (تهران)شرکت کنید

      1. باسلام. سوال : اگر شخصی تمام مراحل آزمون ، مصاحبه ، اختبار و کارآموزی را تمام کرده باشد، وبرای جلسه تحلیف دعوت شود ، اما بخاطر پاره ای از مشکلات پس از مدت حدود 6 سال بخواهد در جلسه تحلیف شرکت کند آیا می تواند باگذشت شش سال پروانه بگیرد یا خیر ؟ ممنونم .

    3. سلام من 38 ساله هستم و فوق لیسانس مهندسی ولی به وکالت خیلی علاقه دارم و می خواهم از اول حقوق بخونم از شما راهنمایی می خواهم

  2. سلام.ممنون از اطلاعات خوبتون.یه سوال داشتم کسی که در ازمون اختبار قبول میشه وکیل پایه یک دادگستری شده؟

  3. با سلام… مطالب خیلی برام جالب بود… من ترم 3حقوق هستم و عاشق وکالتم و هم اینکه 19سالمه و دوس دارم زودی دوره های کار آموزی رو بگذرونم

  4. با سلام من 24 سال دارم و عاشق رشته حقوق قضاء هستم و امیدوارم بتونم روزی مدرک کارشناسی بگیرم برای وکالت معدل باید چند بشه؟

  5. پروانه وکالت در ترکیه
    شرایط اخذ پروانه وکالت در ترکیه مثل قانون ایران است ودوره کار آموزی دو سال می باشد . با این تفاوت که برای تعداد وکلا در حوزه های مختلف حد نصاب و آزمون ورودی نیست.
    ومتقاضیان پروانه وکالت تقاضای خود را به کانون می دهند و پس از تکمیل پرونده متقاضی اگر تقاضا قبول شد دوران کار آموزی آغاز می گردد
    پس از طی دوره کار آموزی و قبولی در اختبار و مصاحبه ، در روز معین کلیه اعضای هیات مدیره با لباس رسمی وکالت در کانون حاضر می شوند و در روی صندلیهای مخصوص خود جلوس می کنند . و پروانه وکالت بعد از مراسم سوگند صادر میشود .

  6. سلام منم خودم ترم 3حقوقم واقعا درسای حقوق سخته اماخیلی به قول کمیل جان جالبه ایشالا که موفق باشید

  7. سلام باتشکرازمطالب خوب ومفیدسایتتان من دانشجوی حقوقم خیلی استفاده بردم مطالب بیشتری بذارید سپاس

  8. سلام ایا با داشتن مدرک معادل حقوق میتوان در ازمون وکالت شرکت و در صورت بولی پروانه وکالت دریافت کرد لذا شایان ذکر است که کارشناسی ارشد حقوق و دکترای حقوق مدرک در یافت شده است

    1. دریا خانم سلام،با تمام قدرت و علاقه تمام،رشته حقوق و انتخاب کن و بخون.من لیسانس حقوق و گرفتم و در آزمون وکالت سال ۹۴ هم رتبه ۴۱ و کسب کردم به شایعات توجه نکن انسان به هر جایی بخواد میتونه برسه.اگه سوالی داشتی این ایمیلم.www.panahi.lawyer.1@gmail.com

    2. سلام دریاخانم من خودم وکیلم پیام شما روخوندم خواستم بگم اولارشته حقوق سخت نیست بلکه شیرین است وجای مباحثه وارائه نظراست وهمت خودآدمه که سختی وآسانی رادرامورتعیین میکندلذاباتمام قواوهمت عالی درستوبخون که درصورت علاقه به این رشته موفق خواهی بود.

  9. سلام وسپاس بخاطر مطالب مفیدی که اوسایت درج شده یه سوال داشتم چه زمانی میشه وکیل پایه یکم شد وبعد از قبولی در آزمون وکالت تاچه زمانی فرصت داری تو دوره کارآموزی شرکت نکنیم

    1. 2نوع پروانه وکالت وجود داردکه درواقع دومرجع صادر میکنند یکی آزمونی که کانون وکلای دادگستری برگزارمیکندودرصورت قبولی درآزمون ورودی وبعداز گذرندن 18ماه کارآموزی وسپس قبولی درآزمونی معروف به اختبار وطی مراسمی بعدازقسم یادکردن پروانه وکالت پایه ی دادگستری اعطاء میشود.که مدرک صادره ارزش بین المللی داردیعنی زیر نظرکانون وکلای جهانی کانون وکلای هرکشور میباشد.مدرک وکالت دیگری نیز توسط قوه قضاییه صادر میشودکه معروف به وکلای قوه قضاییه هستندکه البته اختلافاتی بین قوه قضاییه وکانون وکلا چندین سال است که دراین خصوص وجودداردکه در مدرک صادره توسط قوه قضاییه قید میشود وکیل ومشاورحقوقی یعنی عبارت مایه یک قیدنمیشود. البته در سالهای اخیرظاهرا امکان تبدیل پروانه وکالت صادره از قوه قضاییه به پروانه وکالت پایه یک وجود داردآنهم توسط قبولی درآزمون اختباری که کانون وکلا برای این نوع از وکلا برگزارمیکند.

  10. طبق بند3 ماده4 قانون فعالیتهای مبتنی بر فضای مجازی مصوبه 1394 و بنابر حکم غیرقابل ارجاع، و طبق رأی هیئت منصفه مبنی بر رسیدگی به نوع فعالیت این سایت از جمله انتشار قوانین کشوری و بین المللی، نشر نظرات کاربران، ایجاد فضای رقابت و ترویج فرهنگ اخذ وکیل و… سایت شما بسیار خوب تشخیص داده شده است و محکوم به پایداری و ارائه خدمات ابدی میباشد. حکم مدکور شامل عفو عمومی و.. نمیباشد و از همین لحظه لازم الاجرا میباشد

  11. من هنوز پیش دانشگاهی سال چهارم انسانی هستم عاشق رشته حقوق هستم و انشالله اگه خدا بخواد میخوام رشته حقوق رو بخونم و وکیل پایه یک دادگستری بشم درسته خیلی خیلی سخته ولی نشد نداریم باید به امید خدا بشم خیلی علاقه دارم.

    این سخن پایین رو خیلی دوست دارم :

    فرانسوا ولتر ”

    ” براي رسيدن به هر هدف مهم، بايد دست از آسايش شست.

    به امید روزی که وکیل شم .

    موفق باشید.

    1. سلام این طوری شماحرف زدید بنده امسال کنکورمیدم دوستدارم حقوق قبول شم واقعاترسدم چ درسهایی خوندک حقوق صددرصدقبول شد ممنون میشم جواب بدید

  12. دوستان وکیل شدن کار اسونی نیس من ارشد حقوق خصوصی رو دارم ولی متاسفانه هنوز نتونستم وکالت قبول شم و ی موضوع دیگه تو این رشته برا هرچیزی باید ازمون بدین تا بتونین کار کنین و هیچ جایی استخدامی خوبی برای رشته حقوق نداره درستر رگم اصلا جایگاه شغلی نداره مثل کامپیوتر و حسابداری نیس ک تا ربتی کار بهت بدن من 7 ساله درس میخونم منتها هرجا برا کار میرم میگن رشتتو نیاز نداریم برو بخون وکیل یا قاضی شو وگرن کار نیس حالا بالفرضم وکیل شیم تو این روزگار ک هر دو قدم ی دفتر وکالت هس همشونم تازه کارن مگه چقد میشه درامد داشت تازه اینکه کلی هم هرساله باید مالیات داد . تنها چیز این رشته ک دیگه جدیدا هم ازمونش برگذار نمیشه و اگرم بشه 4 سالی یک باره دفاتر ثبت اسناده ک واقعا درامد عالی داره.

  13. سلام من امسال وکالت قبول شدم
    باتوجه به اینکه کانونی غیراز استان خودم انتخاب کردم استرس دارم

    1. سلام و عرض تبریک به جنابعالی و آرزوی توفیقات روزافزون.بنده سوالاتی تخصصی راجع به آزمون وکالت داشتم.در صورت امکان بتونم سوالات را باهاتون مطرح کنم و از تجربیاتتون بهرهمند بشم، ممنون میشم. موفق باشید. (ایمیل بنده: a.sharifi@whc.ir )

  14. با سلام
    باتوجه به مطلب مربوط به تبصره 2 ماده 20 قانون شورای حل اختلاف باید عرض کنم که متاسفانه دیدگاه فراقانونی از سوی وکلا نسبت به قضیه صورت میگیره ! وقتی خود قانونگزار این مطلب و به صراحت تشریح کرده ، دیگه لزومی بر تفسیر وجود نداره ! خیلی واضح و روشنه که وکالت در دادگستری و محاکم برای وکلا تعریف شده ! و شورای حل اختلاف بعنوان محکمه نیست و اصالتا دادگاه نیست !لذا بر خلاف نظر دوستان ، ماده مذکور به وکالت افراد غیر از وکلا صراحت دارد و همگان بایستی به قانون احترام بگزارند و چنانچه قاضی رسیدگی کننده از قبول وکالت غیر وکلا امتناع نماید به روشنی رفتار غیر قانونی وی ملموس و قابل پیگیری است .

  15. سلام ببخشید کسی ک وکالت قبول شد درترکیه بعد میتونه تو ایران وکالت کنه قبول میکنه ایران یانه؟؟؟

  16. من فارغ التحصیل رشته حقوقم به همه کسانی که میخوان وکیل شن توصیه میکنم از همینجا رشته دیگه ای انتخاب کنن و خودشونو بدبخت نکنن با کانونی که تمام تلاششو میکنه با بهونه های مختلف با ایجاد موانع هفت خوان برا شرکت کننده ها خودشونو درگیر نکنن یه عده که برای منفعت و حفظ جاه و مقام خودشون هر سال مانع ورود هزاران فارغ التحصیل بدبخت میشن که حاصلش همین وضعیت موجوده که اینقدر بیکار داریم

    1. دوست عزیز. ایراد از کانون وکلا نیست و هدفشون حفظ جاه و مقام نیس. دلیلش اینه که وکالت شغل مهمیه که مال و جان و آبروی مردم سر و کار داره پس هر کسی با یه لیسانس حقوق از راه رسید نباید وکیل بشه! شما باید دانشگاه ها و نظام آموزشی مملکت رو متهم کنی که بیخود و بیجهت سالی هزاران دانشجوی حقوق توی دانشگاها قبول میکنن بدون اینکه به این فکر کنن آیا ما اصلا اینقد وکیل لازم داریم یا نه! مهندسی که نیس که هر چقدم ساختمون ساختی بازم جا داشه باشه!!!

      1. بنظرم پاسختون عالی بود .و واقعاهمینه ..
        اگه بعضی دانشگاه ها این رشته رو بدون آزمون قرارنمیدادن .الان این همه فارغ التحصیل بیکار نمیموندن.
        هرچندکانون وکلا اخیرا کسانی رو که مدارک هایی بدون ازمون گرفتن رو پروانه نمیده.. یه امتیازی که برای فارغ التحصیلان باورودی ازمون قرارداده .
        اگر اطلاعات دقیق تری در این رابطه دارید دراینجا قراربدید بدونم .ممنون .موفق باشید

  17. سلام بنده در سن 16 سالگی یک مرتبه به جرم شورب الکل دستگیر شدم بدونه هیچ گونه دلیل و یا مدرکی از حالت مستی من .فردای ان روز با ی تعهدنامه از دادگستری بنده ازاد شدم و تا الان هیچ گونه پرونده ای ندارم به جز همین مورد. سوال من این است که آیا میتوانم وکالت بخوانم و پروانه وکالت بگیرم.؟؟؟؟؟؟

  18. سلام من 38سالمه تحصیلاتم سیکل و متأسفانه بر اساس جوانی دارای سوء پیشینه که مدت زمان زیادی ندامتگاه بودم

    .چون علاقه خیلی زیادی به وکالت دارم و از نظر معلومات در حد وکیل میباشم آیا به اینجانب در صورت ادامه تحصیل پروانه تعلق میگیرد..سپاس گذارم از مطالب مفید شما

  19. باسلام وخسته نباشيد لطفا جواب بدهيد آيا بايد وكالت كه خود جهت دفاع از عدالت است چرادر ورودش سخت گري وعدالت رعايت نميشه مثال كسيكه رزمنده يا پدرش درجبهه بوده آيا مزايايي كه برايشان هست كافي نيست ؟چرا سهميه وچرا سن وكالت بايد از بازنشسته ها حتي قاضي بازنشسته باشد چرا اين همه جوان بايد يه تعداد كم قبول بشه ولي كسانيكه حرفه دارند شغل دارند يا سنشان بالا است استخدام كانون وكلا شوند متشكرم

  20. سلام. من 44 سالمه و غیر از تهران زندگی میکنم. سالها قبل مهندسی برق گرفتم. الان احساس می کنم اگر در حوزه وکالت فعالیت کنم خیلی موفق تر خواهم بود. سوالم اینه: 1- با توجه به شاغل بودنم، کدوم دانشگاه رو برای تحصیل غیرحضوری در رشته لیسانس حقوق باید انتخاب کنم که بتونم آزمون وکالت بدم؟ (پیام نور، غیر انتفاعی ، و …) 2- با توجه به سنی که دارم و شرایط سخت آزمون که باید حتماً قبل از 50 سال، تحصیل دوره لیسانس و همچنین پذیرش در دوره وکالت رو تموم کرده باشم، توصیه دوستان چیست؟

  21. بلاخره نفهمیدیم چ کنیم ….
    یکی در میون میگن این رشته رو بخونید این رشته رو نخونید.
    خدا به دادمون برسه همه دلیلا هم منطقی بود.

  22. سلام دوستان فقط اینو می خوام بدونم دفتر وکالت زیاده منم الان می خوام حقوق بخونم ایا تو این همه وکیل میشه سر بلند کرد؟؟خواهشا جواب بدین ممنون

  23. با سلام. من دانشجوی دوره کاردانی حقوق حرفه ای گرایش خدمات قضایی در دانشگاه علمی کاربردی هستم و قصد ادامه تحصیل در دوره کارشدانی به کارشناسی حقوق گزایش قضایی دارم. با این مدرک تحصیلی میتونم تو آزمون وکالت شرکت کنم؟

    1. با سلام،شرایط وکالت طبق تبصره دو شرایط خصوصی امتحان وکالت ،،کسانی که کارشناسی ناپیوسته حقوق دارند به شرط اینکه کاردانی آنها مرتبط باشد وتمام دروس کارشناسی حقوق را گذرانده باشند می توانند در این آزمون شرکت نمایند..وباتوجه به اینکه کاردانی شما مرتبط میباشد بنابراین شرط شرکت در آزمون را دارا میباشید.

  24. سلام به همه ی دوستان من سال اول حقوقم هنوز سر کلاس نرفتم خیلی نگرانم که از عهدش برمیام یا نه برام دعا کنید

  25. با سلام بنده طلبه پایه هشتم حوزه علمیه هستم می خواستم بدانم که برای شرکت در آزمون وکالت و وکیل شدن چه مدرک معادلی را اخد کنم تا بتوانم به خولسته خود برسم آیا داشتن مدرک سطح 2 یا 3 برای وکیل شدن کفایت می کند یا باید در موسسات مخصوص حقوق که در حوزه مدرک معادل یا رسمی می دهند نیز شرکت کنم با تشکر؟

  26. با سلام وادب، پرسشی ازحضورجنابعالی داشتم.بنده دارای مدرک دیپلم هستم ودرحال حاضرهم مغازه دار ورنگفروش میباشم.ازآنجا که علاقه شدیدی به حقوق دارم ومدت زمان ۲۰سال است که تمامی قوانین وحتی آرای وحدت رویه نظریه های مشورتی وغیره رادایما مطالعه مینمایم ودرخصوص دوستان و اقوام که مشکل حقوقی ویاپرونده هایی درمحاکم محترم دارند ،خارج از پرونده وبامشاوره به آنها مشکلشان راحل نموده واگرتعریف ازخودنباشد همه در پرونده حاکم شده اند که قابل اثبات است.وچنانچه سخت ترین آزمون های کتبی و عملی وجودداشته باشد ،به شرط آنکه درون به نحو احسن قبول شوم ویااینکه بتوانم ثابت کنم که خیلی بهتر از یک وکیل محترم دادگستری میتوانم نسبت به شخص موردنظر انجام وکالت وازوی دفاع نمایم، آیا راهی هست که به آرزوی خود یعنی وکالت برسم .درضمن بنده به هیچ وجه درجهت کسب منافع مالی و درآمد ،بدنبال اینکارنیستم چون احتیاجی به آن ندارم وحتی حاضرم اگرباشرایط بنده این اجازه داده شود،متعهدشوم تمامی موارد پرونده هایی که در آنها اقدام به دفاع از شخص (موکل)مینمایم را کاملا رایگان و بصورت معاضدتی انجام دهم .استدعا دارم بنده را راهنمایی بفرمایید

    1. عرض ادب و سلام ،درپاسخ به سوال بنده لطف فرمودید.ولی مگر اصل به آشنایی و تسلط به کلیه قوانین ومتون فقی واصول دادرسی جهت انجام کار وکالت نیست.کسی که توانایی عملی اش در دفاع از حقوق موکل اش محرز شود ،چه نیاز به مدرک تحصیلی میباشد؟ چراچنین فرصتی درجهت احقاق حق دیگران بایدازبنده سلب گردد؟

  27. از بین پسر های وکیل من 24سالمه یه همسایه داریم که بازور میخواد تو کوچه بدون عقب نشینی در بذاره یه وکیل میخوام کاریکنه کارستون و این همسایه ی بیشعور رو سر جاش بشونه کسی هست که از پس این مسئله بربیاد خواهش میکنم بهم جواب بدین اینم ایمیلم sinitra@yahoo .comلطفا امروز بهم خبر بدین فورییییییییییی

    1. سلام ،خواسته شما مبهم است ونیازبه توضیحات بیشتر ،بازدیدمحل ورویت نقشه طرح تفصیلی شهرداری مربوطه دارد.

  28. سلام ممنون ميشم اگه سؤال من رو با توجه به شرايط الان و احتمال آينده جواب بدين ، آيا افرادي كه بدون كنكور رشته حقوق را تحصيل ميكنند در دانشگاه و اول كارداني و بعد كارشناسي ميگيرند نميتوانند در آزمون وكالت شركت كنند؟ چون گفتند در قانون جديد افراد بدون كنكور صلاحيت شركت در آزمون وكالت را ندارند . يا اگر چنين قانوني نباشد احتمال وضع اين قانون در آينده هست؟

  29. salam, vaghtetun bekheir.
    mikhastam bdunam age bkham arshade hoghugh bkhunam bayad hatman karshenasisham dashte basham?
    man memari daneshga shiraz khundam.
    va age kaeshenasim memari bashe mitunam emtehane vekalat bdam???

  30. با سلام .خواستم بپرسم ایا کاردانی حقوق قضایی و کارشناسی حقوق ثبتی ایا حق شرکت در ازمون کانون وکلا را دارم ؟؟؟

  31. سلام خدمت دوستان عزیز .در پاسخ یه سعیده خانم .خود قوه قضائیه وکالت پایه یک وکلای ماده 187 را صادر می کند نه کانون کانون و ماده 187 ارتباطی با همدیگر ندارند در ضمن بعد از صدور پروانه پایه یک از مرکز مشاوران تفاوتی بین پروانه ها نیست چه پروانه از کانون چه از مرکز امور مشاوران.لطفا اطلاعات غلط ندهید.

  32. یک سوال دارم آیا برای این که آزمون وکالت شرکت کنم و وکیل بشم باید مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشدم مرتبط باشه من ارشد حقوقم و کارشناسی ادبیات

  33. سلام..من ترم اول حقوق دانشگاه پیام نورم..یه سوال داشتم..میخواستم بدونم وقتی من کارشناسی تموم کردم باید حتما ارشد هم بخونم تا بتونم تو آزمون وکلا شرکت کنم یا ازهم جداست؟؟اگه میشه یه مختصر توضیحی بدید.فکرمو خیلی مشغول کرده…

  34. با سلام حضور شما و عرض خسته نباشید .آیا میشود با مدرک همسطح کارشناسی حقوق در آزمون وکالت شرکت کرد ؟
    لازم به ذکر است بنده کارشناسی کشاورزی و ارشد مدریت هم دارم .ممنون از راهنماییتون.

  35. سلام.من سال آخر دانشگا فرهنگیان میخونم میخواستم بدونم اگ دوباره کنکور بدم و حقوق بخونم میشه وکالت رو هدفم بزارم و تا برسم بهش و معلمی رو داشته باشم!
    وقت آزمون وکالت نباید استفا بدم؟ !

  36. سلام من 14 سالمه می خوام انسانی بخونم که وکیل شم به نظرتون کاره درستی میکنم ؟
    خیلی علاقه دارم
    بعدم اینی که با رتبه ی چند رقمی میشه در یک دانشگاه دولتی برای حقوق قبول شد ؟

  37. وکالت همچین مالی هم نیس در اختیار عده خاصی است که اکثرا هم از قضات بازنشسته هستند متاسفانه باندبازیه بسیاری از وکلای همکار لنگ پول اجاره دفترشون هستند خواهشا با دقت بیاین تو این کار

  38. سلام من فوق لیسانس برق قدرت دارم وخیلی به رشته حقوق علاقه دارم چه طوری میتونم وارد این رشته بشم لطفا راهنمایی کنید

  39. سلام.وقت بخیر…من دانشجوی رشته مهندسی شیمی گرایش پالایش پتروشیمی نفت و گاز هستم که 16واحد حدود یک ترم دیگه دارم.اما میخوام ارشد حقوق بخونم.اصلا امکان قبول شدنم هست؟من دانشجوی دانشگاه ازاد واحد ورامینم و برای ارشد هم فقط همین دانشگاه میخوام بخونم.اصلا هم دانشگاه دولتی یا ازاد تهران رو انتخاب نمیکنم.میتونم دانشگاه ازاد قبول شم؟و اینکه میتونم ازمون وکالت شرکت کنم؟

  40. با سلام و احترام..
    من لیسانس جهانگردی دارم و الان چند سالی هست که ادامه ندادم؛ 33 سال دارم و تهران زندگی میکنم.
    آیا سنم اجازه میده که از لیسانس برای وکالت بخونم یا خیر؟
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    بسیار سپاسگذارم.

  41. سلام من سال سوم دبیرستانم سخت دارم تلاش میکنم که حقوق دانشگاه تهران قبول شم
    و اطمینان دارم که موفق میشم
    کارتون میخوام برام دعا کنید به هدفم برسم

  42. سلام اساتیدیه سوال داشتم یکی ازدوستان من شاغل نیروی انتظامی هستش و لیسانس حقوق داره میتونه شرکت کنه برای وکالت یااول بایداستعفا بده بعد توازمون شرکت کنه؟ ممنون میشم جواب بدید

  43. سلام من رشته تجربی هستم و علاقه به وکالت دارم امکان داره از رشته تجربی بتوانم وکالت قبول شم و بخوانم؟

  44. پدر من جانباز شیمیایی ۲۵درصد است علاقه یه زیادی به وکالت دارد و در حال حاظر با مدرک دوم انسانی میخواهد به صورت جهشی بخواند و در رشته یه تحصیلی حقوق تحصیل کند مشکل سن ایشان است که در حال حاضر ۵۴ساله است و در صورت موفقیت در سن ۵۸سالگی میتواند کارشناسی این رشته رو بگیرد سوالم اینه با این سنی که ایشون داره اجازه کار میدن چون جاهایی ذکر شده که سن در تهران باید ۴۰سال باشد و ما باید چکار کنیم ایا راهکار و تبصره ای هست که شامل حال جانبازان شیمیایی ۲۵درصد باشد اگر کسی اطلاع دارد محبت کند ما رو راهنمایی کند.

  45. پدر من جانباز شیمیایی ۲۵درصد است علاقه یه زیادی به وکالت دارد و در حال حاظر با مدرک دوم انسانی میخواهد به صورت جهشی بخواند و در رشته یه تحصیلی حقوق تحصیل کند مشکل سن ایشان است که در حال حاضر ۵۴ساله است و در صورت موفقیت در سن ۵۸سالگی میتواند کارشناسی این رشته رو بگیرد سوالم اینه با این سنی که ایشون داره اجازه کار میدن چون جاهایی ذکر شده که سن در تهران باید ۴۰سال باشد و ما باید چکار کنیم ایا راهکار و تبصره ای هست که شامل حال جانبازان شیمیایی ۲۵درصد باشد اگر کسی اطلاع دارد محبت کند ما رو راهنمایی کند.

  46. با سلام و احترام
    اینجانب دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته حقوق بوده و 13 سال سابقه پست کارشناس حقوقی در شرکت بیمه میباشم .مع الوصف امکان اخذ پروانه کارآموزی وکالت بدون شرکت در آزمون امکان پذیر میباشد؟

  47. من دبیر آموزش وپرورش هستم با۲۷ سال سابقه کار فوق لیسانس فلسفه ولیسانس حقوق از دانشگاه مجازی غیر انتفاعی هستم
    میخواستم بدونم اطلاع شما از بند دال ماده ۸ قانون کانون وکلا تا چه حد است بنده میتوانم از طریق کارشناسی حقوق اداره ام با ۵ سال کار مدام وارد کار آموزی شوم
    با محاسباتی که داشته ام شرایطم می خوره فقط دو سوال دارم ۱_این قانون عوض نشده یا نمیشه؟
    ۲_بعد از اتمام ه سال باز نشستگی با۳۱ سال انجام میشود در صورتی که در بند دال آمده ۳۰ سال ممنون میشم سریع پاسخ بدید

  48. با سلام من لیسانس کامپیوتر دارم اگر فوق لیسانس حقوق بگیرم آیا می تونم امتحان وکالت یا سردفتری بدم . ممنون

  49. وام گیرنده عزیز

    شما در هر گونه مشکلی مالی هستید؟ آیا می خواهید کسب و کار خود را شروع کنید؟ این کمپانی وام تاسیس سازمان های حقوق بشر در سراسر جهان با هدف تنها کمک به فقرا و مردم با مشکلات مالی زندگی است. اگر می خواهید برای وام درخواست بدهید، با جزئیات زیر ایمیل زیر تماس بگیرید: elenanino0007@gmail.com

    نام:
    میزان وام مورد نیاز:
    مدت زمان وام
    شماره موبایل:

    با تشکر از شما و خدا برکت دهد
    اعتماد به نفس
    النا

  50. سلام من سال چهارم انسانی هستم خیلی دوس دارم حقوق بخونم ولی از بس اطرافیانم گفتن سخته ک هیچ انگیزه ای واسم نزاشتن و از کنکور ک میتونم یه دانشگاه خوب قبول شم یا ن میترسم

  51. سلام من دیپلم فنی دارم اگه بخوام برا رشته حقوق وکالت ادامه بدم باید چیکار کنم لطفا راهنمای نمایید اینم ایدی تلگرامم Hmsafardarya@

  52. سلام من پیش دانشگاهی علوم انسانی تحصیل میکنم میخوام بدونم اگر تودانشگاه پیام نور بدون ازمون رشته حقوق بخونم میتونم پروانه وکالت کسب کنم؟ خواهشا دوستان اگر اطلاع دارین جواب بدین مرسی

  53. سلام،بعد از دریافت مدرک کارشناسی چند سال طول میکشه تا وکیل پایه یک دادگستری بشی؟آیا مثل نظام مهندسی درجه بندی پایه 3- پایه 2- پایه 1 داره ک بعد از گذراندن مدت زمان 3، 4و 5سال وآزمون دریافت میشه؟

  54. باسلام
    ببخشید من اگه بخوام وکالت بخونم باید چیکار کنم ؟ میشه منو راهنمایی بفرمائید
    الان خودم در حال درس خواندن در مقطع ارشد رشته مدیریت هستم اما سال دیگه درسم تمام میشه بعدش میخواهم وکالت بخونم . لطفاً مرا راهنمایی بفرمائید چطور میتوانم اینکارا انجام بدهم ؟؟ آیا درسهام تطبیق میخورد ؟؟
    رشته ام در دبیرستان علوم انسانی بوده است
    با تشکر فراوان – گندم

  55. سلام من فارغ التحصیل رشته حقوق هستم و ارزوم قبولی در ازمون وکالته متاسفانه بخاطر فریب در نکاح محکوم به 5سال حبس تعلیقی شدم ایا حبس تعلیقی سو پیشینه میباشد ومن دیگر نمیتوانم دفتر وکالت بگیرم؟بعد از این 5سال ایا اجازه دفتر وکالت دارم یا خیر

  56. سلام خواستم بپرسم من کاردانی حقوق گرایش حل و اختلاف میخونم . برای کارشناسی رشته حقوق دانشگاه ازاد بخونم .
    میتونم ازمون وکالت بدهم ؟؟؟

  57. سلام…عذر میخوام سوال بنده اینه که آیا کارمندان بخش عمومی غیر دولتی قراردادی میتونن پروانه وکالت رو اخذ کنند؟ بدون اینکه نیاز به استعفا از کارشون باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا